Hopp til innholdet

Hamlet igjen og igjen

Hamled igjen og igjen poster

29. januar-2. februar 2019, Lille scene Sandvika

Forestillingen ”Hamlet igjen og igjen” av Erik Borchsenius er en moderne og morsom versjon av historien av Shakespeares Hamlet.

William Shakespeares Hamlet er en tragedie som antas å ha blitt skrevet mellom 1599 og 1601. Handlingen er lagt til Danmark; prins Hamlet ønsker å hevne seg på sin onkel Kong Klaus, som har drept Hamlets far, kongen av Danmark, og deretter erobret tronen og ektet Hamlets mor. Skuespillet utforsker tema som galskap, grådighet, forræderi, hevngjerrighet, blodskam og moralsk korrupsjon.

Oppsetting følger historien i Shakespeares originale drama om den unge, danske prins Hamlet, et sagn gjenfortalt fra Saxo Grammaticus skrifter på slutten av 11 hundre tallet. Men i vår nyskrevne versjon opptrer nåtid og fortid side om side. Prins Hamlet kler seg som en hippie og mange av skuespillerne har moderne navn. De blir hjemsøkt av to usynlige, tidligere versjoner av Hamlet fra middelalderen som kommenterer handlingen og ønsker å ha et ord med i laget. Selv om hendelsesforløp er alvorlig er dette nye stykket full av komedie, fantasi og forviklinger, mens forelskelse, maktbegjær og intriger holder publikum i ånde

Skuespillet er dramatisert av Erik Borchsenius.

Regissør: Erik Borchsenius
Sminkør: Maja Korbøl
Lyd/lys: Erik Borchsenius
Foto: Erik Borchsenius

Forestillingen spilles på Lille Scene i Rådmann Halmrastsvei 2 i Sandvika.

Støttet av: