Hopp til innholdet

Om RYKTE Teater

RYKTE Teater ble stiftet 2000, er en ideell forening, med formål å aktivt å arbeide for å fremme kulturaktiviteter ved å motivere medlemmene til å delta i alle aktiviteter f.eks. å lage kulisser, lære skuespillerteknikk, øve roller, lære dans, som inngår i det å skape en teaterforestilling.

RYKTE har siden 2002 produsert helaftens skuespill. Teateret har årlig satt opp både selvskrevne stykker og klassisk teater.

Forestillinger

Siden 2016 har vi satt jobbet med Shakespeare og har hatt populære og suksessrike oppsettinger av En midtsommernattsdrøm, Stormen, Troll kan temmes og i 20 19 en moderne versjon av Hamlet. Fra 2017 har vi samarbeidet med Bærum Kulturhus ved å produsere forestillinger basert på arbeid fra en portugisisk og en spansk forfatter og intensjonen er at samarbeidet skal fortsette med teater basert på forfatterskap fra flere land, bl.a Frankrike og England. Disse produksjonene kommer i tillegg til vår årlige hovedsatsing.

Teatergruppa

Teatergruppa består ca. 20 skuespillere, som alle er amatører, med alderspenn fra 15 – 79.  

RYKTE er ikke et barneteater og vi har en nedre aldersgrense på 12 år. Medlemskap er i utgangspunkt åpen for alle, men for å bli medlem må du være interessert i teater og ha relevant erfaring, med mindre du skal være støttemedlem. Som skuespillere må du regne med en form for audition for å kunne bli tatt opp som medlem.

Teateret stiller med en rekke profesjonelle medarbeider som regissør Erik Borchsenius, koreograf Justyna Lichacy og sminkør Maja Korbøl. Vi har også profesjonell lyd- og lysteknikere for våre forestillinger.

Øving før forestillinger

Øving starter som oftest 4-5 måneder før premieren og da møter vi en gang i uken med unntak av ferieuker. I tillegg øver vi flere helger og hver dag den siste uken før premieren. Det betyr ikke nødvendigvis at du må møte til hver øving dersom det øves på scener der du ikke er med.

Utenom dette forventer vi at alle møter til de øvingene de skal være med på, med mindre du er syk eller opptatt i jobbsammenheng. At alle møter til sine øvinger er viktig ikke bare for den enkelte skuespiller, men også for å øve samspill med alle de du skal spille sammen med.

Våre skuespillere er amatører, men vi sikter likevel mot å få en høyest mulig standard i våre forestillinger. Derfor er øving viktig.

Vi øver som oftest på en skole på Rykkinn, men spiller våre forestillinger i Sandvika på Lille Scene eller på Bærum Kulturhus.