Hopp til innholdet

Om RYKTE Teater

RYKTE Teater ble stiftet 2000, er en ideell forening, med formål å aktivt å arbeide for å fremme kulturaktiviteter ved å motivere medlemmene til å delta i alle aktiviteter f.eks. å lage kulisser, lære skuespillerteknikk, øve roller, lære dans, som inngår i det å skape en teaterforestilling.

RYKTE har siden 2002 produsert helaftens skuespill. Teateret har årlig satt opp både selvskrevne stykker og klassisk teater. RYKTE har ofte multimediaforestillinger med skuespiller på scenen og film.

Forestillinger

Siden 2016 har vi jobbet med Shakespeare og har hatt populære og suksessrike oppsettinger av En midtsommernattsdrøm, Stormen, Troll kan temmes og i 20 19 en moderne versjon av Hamlet. I en periode har vi samarbeidet med Bærum Kulturhus ved å produsere forestillinger basert på arbeid fra en portugisisk, en spansk og en fransk forfatter som en del av kulturhusets program med kultur fra ulike land. Disse produksjonene kommer i tillegg til vår årlige hovedsatsinger.

Teatergruppa

Teatergruppa består ca. 20 medlemmer, som alle er amatører, med alderspenn fra 18 – over 80.  

RYKTE er ikke et barneteater og vi har en nedre aldersgrense på 12 år. Medlemskap er i utgangspunkt åpen for alle, men for å bli medlem må du være interessert i teater og ha relevant erfaring, med mindre du skal være støttemedlem. Som skuespillere må du regne med en form for audition for å kunne bli tatt opp som medlem.

Teateret stiller med en rekke profesjonelle medarbeider som regissør, koreograf og sminkør. Vi har også profesjonell lyd- og lysteknikere for våre forestillinger.

Øving før forestillinger

Øving starter som oftest 5-6 måneder før premieren og da møter vi en gang i uken med unntak av ferieuker. I tillegg øver vi flere helger og hver dag den siste uken før premieren. Det betyr ikke nødvendigvis at du må møte til hver øving dersom det øves på scener der du ikke er med.

Utenom dette forventer vi at alle møter til de øvingene de skal være med på, med mindre du er syk eller opptatt i jobbsammenheng. At alle møter til sine øvinger er viktig ikke bare for den enkelte skuespiller, men også for å øve samspill med alle de du skal spille sammen med.

Våre skuespillere er amatører, men vi sikter likevel mot å få en høyest mulig standard i våre forestillinger. Derfor er øving viktig.

Vi øver som oftest på Sandvika VGS men øving kan også være på enten Rykkinn skole eller Emma Teaterhus dersom Sandvika VGS ikke er ledig, Vi spiller våre forestillinger i Sandvika på Lille Scene eller på Bærum Kulturhus.