Hopp til innholdet

«Zone» av Guillaume Apollinaire

Når

21.09.2019    
14:00 - 16:00

Hvor

Bærum kulturhus
Claude Monets Allé 27, Sandvika, 1337

Arrangementstype

En multimediaforestilling med Rykte

RYKTE spiller ”ZONE” av Guillaume Apollinaire, gjendiktet av Arne Kjell Haugen og dramtisert av Erik Borchsenius.

Utgangspunktet for forestillingen er Guillaume Apollinaires dikt Zone utgitt i 1913’ og tekster fra to andre av hans dikt for å skape en større helhet. Dramatiseringen prøver å være tro mot de kunstneriske idealer som var i utvikling gjennom Apollinaires verk. Han er skaperen av begrepet «surrealisme». Diktet skildrer den dramatiske løsrivelsen fra et religiøst til et sekulært samfunn.

Som i vår moderne tid var 1913 full av forandringer som utfordrer individets hverdag. Innvandrere bringer inn sin kultur som sammen med ny teknikk påvirker oss i hverdagen. «Jeg vurderer den lange striden mellom tradisjon og alt det nye. Striden mellom orden og eventyr» Slik oppsummeres hovedpersonens møte med modernismens mange ansikter.

Det er en dramatisk forestilling, med både skuespillere og dansere på scenen.

Apollinaire går gjennom en sjelelig reise, der hun befinner seg i krysningen mellom det gamle og det nye. Skal hun fortsatt holde fast på det gamle og trygge, eller skal hun gi slipp på dette, og hengi seg til det som er moderne og spennende? Til enhver tid har hun følge av to åndelige figurer, som har hver sine meninger om hva hun bør velge.

Et ensemble av dansere danner bybildet, og gir Apollinaire både gleder og utfordringer. I tillegg dukker det opp en prest som virkelig setter troen hennes på prøve. Både troen på religionen, men kanskje mest troen på henne selv?

Dette er en multimedia forestilling hvor drama, dans og film vil ta oss med på en reise hvor individet blir konfrontert med det nye storbysamfunnet. Sceneskiftene skjer hurtig, og publikum vil få stadig nye og spennende elementer å forholde seg til, mens de følger Apollinaire på hennes reise.

Skuespillet er dramatisert av Erik Borchsenius.

Regissør: Erik Borchsenius

Koreograf: Justyna Lichacy

Sminkør: Maja Korbøl

Skuespillere: Monika Rudi Reffhaug, Silje Torpen Kyvik, Rebecca Josefine Rønning Sandnes, Stian Oftedal, Ellen Terese Nilsen, Julie Hellerud og Eva Marie Bellis

Dansere: Ingrid Nilsen Ballo, Truls Hauk Helstad, Elle Lenes Grindheim, Amelie Ljoma Nwani, Sander Greenberg Bergheim.

Lyd/lys og video bakgrunner: Erik Borchsenius

Kostymer: Eva Marie Bellis

Scenografi og rekvisitter: Mannskapet, Peder Langfeldt, Mathilde Langfeldt, Ellen Leirdal

Produsent og økonomi: John Bellis

Støttet av:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *