Hopp til innholdet

”De dødes tjern” av Bernhard Borge

Dato/tid
Date(s) - 23.03.2022 - 27.03.2022
Hele dagen

Sted
Underhuset

Kategorier Ingen Kategorier


Krim, thriller og multimedia forestilling

vises på Underhuset i Bærum Kulturhus, Sandvika, 23. til 27. mars 2022

RYKTE spiller ”De dødes tjern” dramatisert av Erik Borchsenius, fritt etter boken av Bernhard Borge:

De dødes tjern er en roman av Bernhard Borge, som er pseudonym for forfatteren André Bjerke. Romanen er hans andre kriminalroman. Filmen av De dødes tjern regnes som en klassiker i norsk filmhistorie.

Handlingen starter i det en glad gjeng fra Oslo ankommer en hytte i de mørke skogene i Østerdalen. De håper å finne Bjørn Werner, også et medlem i gjengen, som på mystisk vis er sporløst forsvunnet og er meldt savnet av stedets lensmann.

Hytta har tidligere tilhørt Tore Gruvik som hundre år tidligere skulle ha drept sin søster og kjæresten hennes av ren sjalusi, og deretter druknet seg selv i Blåtjern. Etter dette sies det at alle som bor i Tore Gruviks hytte – kalt Daumannshytta – vil trekkes mot Blåtjern og føle trang til å drukne seg der.

Ved ankomsten finner de hytten tom, men de finner Werners dagbok i hytten.

Forfatteren Bernhard Borge, hans kone Sonja, psykologen Kari Bugge, litteraturkritikeren Gabrielle Mørk, juristen Harald Gran og ikke minst Bjørn Werners søster Liljan forsøker å finne ut hva forsvinningen skyldes.

Der finner de at situasjonen er mer komplisert og mystisk enn forventet.

Alle spor leder til hyttas dramatiske historie og de overnaturlige kreftene som virker der. Gjengangeren av den tidligere eieren besetter alle som bor i hytta. Han lurer dem til å drukne seg i det bunnløse tjernet som ligger i nærheten.

Vil vennene bli tjernets neste ofre eller vil Bernhard Borge finne et grep til å løfte hyttas forbannelse og jage bort de onde åndene? Vil Liljan finne sin bror eller ende sine dager i det bunnløse tjernet?

Skuespillet er dramatisert av
Erik Borchsenius.

Regissør:        Erik Borchsenius.

Sminkører:     Maja Korbøl og Marie-Therese Cappello
Lyd/lys:         Erik Borchsenius

Skuespillerne: Mikael Nielsen Røykenes, Bjørn Nøkleby, Ellen Randi Leirdal, Ellen Terese Nilsen, Eva Marie Bellis, Harald Fritz Hovind, Martina Lima, Silje Torpen Kyvik

Støttes av Bærum kommune, Akershus fylke, Frifond Teater, Kulturrådet og Studieforbundet kultur og tradisjon.

Se ”De dødes tjern” på Underhuset Scene Sandvika

23. – 25 mars 2022 kl. 19:00
26. mars 2022 kl. 14:00
26. mars 2022 kl. 18:00
27. mars 2022 kl. 14:00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.